RECCEX12 avslutat

Vårt deltagande i övningen RECCEX12 är nu avslutat. Kollegorna gjorde ett strålande arbete och är på väg hem. Jag hoppas att bloggen gav er lite mer insikt i CBRNE verksamheten.
Rafael Zawilinski

Överraskningstävling

image

Nu är första delen av överraskningen avklarad. Förenade krafter av Tullverket, MSB, SkyddC under den finske löjtnanten har flyttat en skadad, bedömt avstånd, sprungit med bandvagns band, kastat i mål och skjutit skidskyttegevär. Nu är det lunch och efteråt orientering.

Andra dagen av skarpövningen

image

Trots att vi har jobbat i sex dagar är vi först till frukosten. Som alltid. Idag ska gruppen tillsammans med MSBs team och saneringstrupp vara en insatsreserv. Vid gårdagens tillslag samlades underrättelselser som tyder på att antagonister förbereder fler brott. Aktioner nu två adresser har förberetts under natten av underrättelse men det finns vetskap om andra platser som inte ännu har lokaliserats. Det liknar var egen brottsbekämpning.

En bra kombination

image

CBRN-KV. Sök med fordon genomfört, dags för sök ombord. Den militära sidan är nöjda med vår specialkompetens och erfarenhet av kontrollvisitationer på fartyg. Det känns otroligt bra att kunna kombinera tullerfarenhet och CBRN.