Solsken, solsken, solsken


Klottersanering av stengolvet efter att tältet tillfälligt tömts på prylar på söndagsförmiddagen.

Vad som måste vara årets varmaste dag inföll idag i Malmö. Men det var inte med solsken i hjärtat som vi öppnade tältet på förmiddagen. För andra natten i rad hade vandaler gett sig på festivaltältet som vi delar med Polisen – denna gång hade de både invändigt och utvändigt spraymålat tältet med diverse diffusa budskap.

Det krävdes byte av både väggar och tak samt insatser från en klottersanerare innan tältet var representabelt igen ett par timmar senare.

Men vi ger oss inte! Både vi och Polisen är fast beslutna om att inte låta vandalerna förstöra vår dialog med medborgarna, och kör därför vidare med våra respektive aktiviteter som planerat. Två hunduppvisningar hann vi med i eftermiddagshettan – lika välbesökta idag som under lördagen. Hundföraren Agneta Blomkvist var med för andra dagen i rad, denna gång med sin sjuårige labrador Hux, och hon svarade på många frågor om hur det är att jobba som hundförare på Tullverket samtidigt som Hux njöt av uppskattande klappar.


Dagens mest populäre Tullverketmedarbetare: Hux.

Överhuvudtaget är responsen från festivalbesökarna fortsatt god. Det är många som stannar till och vill prata om allt från resandebestämmelser till importregler. Särskilt kul är också att det är så många som har frågor om vad man ska krävs för att börja jobba hos oss.