Tulltjänstemän i vardande


En av våra yngre besökare vid namn Emil ville gärna prova Tullverkets båtmössa vilket han naturligtvis fick!

Jag skulle vilja börja jobba på Tullverket – hur gör jag?
Halvvägs in i Malmöfestivalen är det den vanligaste frågan vi fått.
Och den kommer från ett brett spektrum av människor: från föräldrar som vill hjälpa sina ungdomar på traven, från unga män och kvinnor som är på väg in i yrkeslivet och från personer med mångårig arbetslivserfarenhet från andra yrken men som alltid närt en dröm om att få jobba på Tullverket.

För att inte tala om barnen som inte kan låta bli att imponeras av uniformerna.

Med temperaturer runt 30-strecket är det ett svettigt men givande arbete att inte bara försöka besvara alla frågor som kommer utan även lyssna på de anekdoter och historier som besökarna gärna delar med sig av.

Under måndagen fick vi som jobbat i tältet under helgen också välkommen förstärkning av tullinformatör Carina Sääf, som rest ner från Göteborg för att dela med sig av sin kunskap.


Carina Sääf och Margareth Nilsson.

För hunduppvisningen stod idag Emma Dusic och hennes vapendragare, jaktlabradoren Theo, som trotsade hettan och genomförde tre sök inför publik under eftermiddagen. Ett riktigt hundgöra!


Theo och Emma Dusic söker inför publik.

Glädjande nog har tältet skonats från vandalisering inatt, kanske som en följd av att det packats in väl bakom ett högt stängsel under natten.

Dagens enda ”skadegörelse” stod istället en förbipasserande hund för, som efter att den bjudits på vatten av Tullverket kissade på en av våra ”roll-ups”. Som av en tillfällighet en roll-up med rubriken ”Alla älskar inte hundar”!