Bland motorcyklar och tv-kändisar


Jan, Linda och Christer håller ställningarna för Polisen idag.

Det är inte bara Tullverket som drar besökare till vårt tält. Kollegorna på Polisen, som vi delar tältet med, har också en strid ström av nyfikna och vetgiriga besökare. Det är första gången som Polisen medverkar på Malmöfestivalen på det här viset, och att döma av Jan Jönsson och Christer Stålhandske vid rekryteringsavdelningen, som ansvarat för Polisens upplägg, är det en erfarenhet med mersmak.

Polisen har valt att lägga upp sin medverkan under olika teman: varje dag mellan klockan 14-17 finns representanter för olika verksamhetsgrenar på plats för att svara på frågor från allmänheten. Just idag är det trafikpolisen som är på plats, och det råder ingen tvekan om att deras motorcyklar väcker stort intresse hos de som passerar förbi på Davidhallsbron.


Trafikpolisens motorcyklar har en del beundrare.

Tidigare under festivalen har piketen, polisens volontärer och hundförare visat upp sig på Malmöfestivalen, och när festivalen avslutas på fredag kommer några av de polismän som medverkat i programmet ”Malmöpolisen”, som sänts på SVT under våren.