Uppsala 26 april

Det blev verkligen en lyckad final idag , ca 500 besökare kom till dagens café och det var en  stadig kö till Tullverkets representant med många frågor om import.

Det var ett turnétrött med glatt gäng som ställde upp i den myndighetsgemensamma montern på Uppsala konsert och kongress. Med detta avslutades Nyföretagarveckan 2013 och undertecknad är nöjd över en intressant, intensiv och berikande turné. // Peter

image

Gävle-Uppsala

Efter ett lyckat café även i Gävle med ca 150 vetgirigt deltagare, rullar vi mot sista anhalten för turnén, Uppsala. Där är det redan ca 400 personer förhandsanmälda via facebook, så förväntningarna är höga på att det blir en stor finalomgång.

image

På bilden ses turne’general Mats Evergren från Nyföretagarcentrum och Helene Swedberg från Tillväxtverket, nöjda med en lyckad turné så långt. //Peter    

Borlänge, Kupolen

Torsdag 25 april.

I köpcentrat Kupolen i Borlänge träffade jag Herman och Mats. Herman ska börja importera kläder och var mycket tacksam över den hjälp han fick av myndigheterna på plats på Starta eget caféet.

”Det är svårt att ha koll på all byråkrati själv, men här visar myndigheterna att de är både tillgängliga och hjälpsamma.” säger Herman (med keps).

Efter två timmars café i Borlänge drar nu turnén till Gävle för ett en café där under eftermiddagen. // Peter

image

Next stop Sundsvall

Idag var det dags för mig att ansluta till turnén. Caféet hölls hos Bolagsverket i Sundsvall. Många intresserade entreprenörer var på plats och ville ha information från både myndigheter och näringslivets aktörer. Inför varje café ska bussen lastas av och montrarna riggas. På bilden är vi i full färd med förberedelserna. Vi åker vidare för att imorgon hålla caféer i både Borlänge och Gävle.

image

Bussen rullar på

Med regndroppar på bussrutan och islossning i älvarna åker vi vidare mot Örnsköldsvik. Alla förväntningar på antal besökare överträffades i Umeå. 375 personer! Inte alla men många ville prata skatt, tull och bolagsform. Nu är det bråttom. Framme. Nästa stad, nästa Café.

image

Kerstin Thynell Skatteverket, Linda Melin Bolagsverket och Anneli Fristedt Tullverket

Första dagen på Starta egetbussen

Nyföretagarveckan är igång. Vilken härlig start. Utdelning av Starta-kassar utanför T-centralen imorse. Alla ville ha en. Efter en flygtur till Umeå väntade bussen till Skellefteå och veckans första Café Starta & Driva eget. Där var det många som ville prata import och export mellan kaffet och bullen. Jag hann inte ta någon fin bild på alla myndighetskollegor så ni får hålla tillgodo med den fina bussen. /anneli

image

Nyföretagarveckan

Under vecka 17 kommer vi att åka runt i en buss om informera och svara på frågor under Nyföretagarveckan. Bussen kommer att stanna till i Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Borlänge, Gävle och Uppsala. Under bussturnén arrangeras Café Starta & Driva Eget. Där bjuds det på fika, tips, råd och inspiration till nyföretagare. Tullverket deltar genom myndighetssamverkan Starta Driva Företag.

/Anneli och Peter