Aha-upplevelse

”Varför visar ni upp en hårtork?” och vips är vi inne i en diskussion om produktsäkerhet.

Nu när mässan börjar gå mot sitt slut har vi garanterat rätat ut ett och annat frågetecken gällande piratkopior hos besökarna. Roligt är också att vi fått många positiva kommentarer om vår myndighessamverkan och inte minst beröm för vår ljusa snygga monter. Nu spurtar vi! Två timmar kvar!

image

Bra start på dagen

image

Benjamin och Paul mjukar upp lederna inför dag tre på mässan.

Visste du att stå upp två timmar om dagen vid sitt skrivbord på jobbet motsvarar förbränningen av två maratonlopp om året. Vi är uppe i 15 timmar per person i monter B01:24 … Snudd på som att springa drygt 42000 meter, eller …

Känner du igen ett godkänt svenskt apotek?

”Är inte alla apotek det?” är det vanligaste svaret Marie från Läkemedelsverket får, när hon ställer frågan till besökarna.

Titta alltid efter den nationella apotekssymbolen när du handlar receptbelagda läkemedel från svenska apotek på internet.

image

Ute och cyklar

image

Det är rykande åtgång på våra give-aways – och vi kan konstatera att cykelsadelskydden är en klar favorit bland besökarna.

Efter att ha hört vår information är det förhoppningsvis ingen som är ute och cyklar vad gäller inköp av piratkopierade varor i alla fall …

Frågor frågor frågor

Klara färdig gå! Nu rullar dag två igång på TUR-mässan. Kön ringlar lång utanför dörrarna, vi står redo med stödstrumporna på och laddade för att besvara frågor. ”Varför står ni här på en resemässa?” ”Varför säger ni nej till piratkopian?” ”Hur ser jag skillnad på en äkta och en förfalskad vara?” ”Hjälper jag inte barn ifrån barnarbete genom mitt köp av piratkopierade varor?”. Vi förklarar glatt, upplyser om riskerna och visar exempel på förfalskade varor. Och ja, begreppet piratkopiering omfattar så mycket mer än fildelning och att kopiera läroböcker.

image